دانشمندان دانشگاه تمپل برای نخستین بار موفق شدند ژنهای اچآیوی را از ژنوم موشهای مبتلا به این ویروس حذف کنند.
به نقل از مجله Gene Therapy، اگرچه موشها به شیوه مشابه انسان به اچآیوی مبتلا نمیشوند، اما محققان مرکز جامع نوروایدز دانشگاه تمپل این حیوانات را به شکلی مهندسی کردند که ژنهای خاص اچآیوی را تقریبا در همه سلولهای خود از مغز گرفته تا قلب، کبد، کلیه، طحال، ریه و سلولهای خونی داشته باشند.
محققان سپس با استفاده از تکنیک ویرایش ژن "کریسپر" یک قیچی مولکولی ایجاد کرده و این ژنهای ویروسی را قطع کردند. قدرت کریسپر در این است که دقت بالایی در شناسایی و قطع ژنهای ویروسی داشته و به دیانای حیوان آسیب نمیزند.
محققان در تحقیقات قبلی از این تکنیک برای قطع ژن اچآیوی از سلولهای بدست آمده از انسانهای مبتلا و کشت آنها در آزمایشگاه استفاده کرده بودند. اما اثبات اینکه این روش در حیوان زنده کارآمد است، گام بزرگی در جهت توسعه این روش به عنوان یک درمان برای ایدز محسوب میشود.
محققان در تحقیق خود توانستند با دو تزریق ساده قیچیهای مولکولی کریسپر به درون رگی در دم حیوان، ژن ویروسی را در بیش از 50 درصد سلولها حذف کنند. این نتایج از اهمیت زیادی برخوردارند زیرا در آینده میتوانند برای درمان انسانهای مبتلا به اچآیوی مورد استفاده قرار بگیرند.
دانشمندان اکنون در حال انجام آزمایشات بیشتر برای تعیین زمان و میزان دوز مناسب از کریسپر به مبتلایان و همچنین نظارت بر عوارض جانبی این درمان هستند. البته از آنجایی که این تکنیک تنها ژنهای اچآیوی را هدف قرار میدهد، بعید است عوارض جانبی برای دیانای انسان داشته باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.